Piekarnia Bożego Miłosierdzia

Od długiego czasu marzyliśmy o możliwości samodzielnego wypieku zdrowego chleba – na potrzeby naszego Domu, ubogich, którzy do nas przychodzą i mieszkańców Koszalina, którzy chcieliby się u nas zaopatrywać. Stworzenie piekarni daje nam możliwość zatrudnienia tam kilku mieszkańców Domu, którzy mają odpowiednie do tego wykształcenie.

Nasze chleby: 

Chleb św. Agaty – chleb żytni 80%: mąka żytnia ekologiczna (720 i 200) 80%, woda, mąka pszenna ekologiczna (750) 20%, sól kamienna. 

Chleb św. Matki Teresy – chleb pszenny 70%: mąka pszenna ekologiczna (750) 70%, mąka żytnia ekologiczna (720) 30%, woda, sól kamienna, drożdże (śladowe ilości).

Niebawem poszerzymy nasz asortyment o bułki. 

Punkty, w których można nabyć chleb:

1.) Dom Miłosierdzia Bożego (zaraz przy kaplicy) pn.-pt. od godz. 6.00 do godz. 18.00 i zaraz po Mszy świętej, sb. od godz. 6.00 do godz. 14.00 oraz bezpośrednio po Mszy św.

2.) Sklep przy ul. Wyszyńskiego 2a pn.-pt. od godz. 6.00 do godz. 18.00, sb. od godz. 6.00 do godz. 14.00

3.) Kawiarnia „Kawa z Duszą” od pon. do pt. od godz. 8.00 do 21.00, w sb. od godz. 10.00 do godz. 21.00 

Wieści z Piekarni

WIĘCEJ WIEŚCI z PIEKARNI